Hoe de kleuren die je kiest voor je wanddecoratie, de energie van je huis kunnen veranderen

Kleur wordt al eeuwenlang gebruikt als een manier om te beïnvloeden hoe mensen zich voelen en zich gedragen. Dus het opzettelijk integreren van kleuren in ons interieur kan een subtiele manier zijn om een optimale woonomgeving te creëren, waardoor het beste in iedereen naar boven komt.

Het mooie van het toevoegen van kleuraccenten door middel van kunst of meubels is dat je gemakkelijk met verschillende kleuren en tinten kunt spelen totdat je vindt wat het beste werkt op een bepaalde plek. Heeft u liever dat uw keuken rustgevend en ontspannend is, of zonnig en optimistisch? Misschien wil je in zomer en winter genieten van een ander gevoel. Speel dan met kunst aan de muur en andere items om de sfeer te creëren die je wilt! 

Hier kijken we naar de verschillende energieën die rood, oranje, geel, groen en blauw bij je thuis kunnen brengen:

 
Rood

“Rood beschermt zichzelf. Geen enkele kleur is zo territoriaal. Het maakt een claim, is alert op het spectrum. " Derek Jarman

Een gedurfde kleur die de aandacht trekt, rood wordt geassocieerd met energie, ambitie en vastberadenheid. Zijn verkwikkende aanwezigheid kan zowel geest als lichaam verlevendigen, en onderzoek heeft aangetoond dat de kleur rood ervoor zorgt dat mensen sneller en krachtiger reageren. Rood waarschuwt ons vaak voor gevaar en heeft aangetoond dat het onze hartslag en lichaamstemperatuur verhoogt.

En hoewel over het algemeen geassocieerd met passie, suggereerde een Britse studie dat rood in de slaapkamer resulteert eigenlijk in minder passie dan sommige andere kleuren.

How the colours you choose for your wall art can change your home’s energy

Oranje
"Oranje is rood dat door geel dichter bij de mensheid wordt gebracht". Wassily Kandinsky

Minder veeleisend en assertief dan rood, en minder speels en zorgeloos dan geel, de kleur oranje is creatief, enthousiast en optimistisch. Het straalt warmte uit en er wordt gezegd dat het de mentale energie verhoogt en moed aanmoedigt.

How the colours you choose for your wall art can change your home’s energy 

Geel
"We ontdekken uit ervaring dat geel een warme en aangename indruk wekt ... Het oog is verheugd, het hart vergroot en juicht, een gloed lijkt in één keer naar ons te ademen." Johann Wolfgang Von Goethe, Goethe's Theory of Colors

In de kleurenpsychologie wordt geel geassocieerd met de geest en het intellect. Klassiek optimistisch en opgewekt, het herinnert ons aan de zon en kan geluk, zelfvertrouwen en zelfrespect vergroten.
Een vleugje geel kan elk deel van uw huis opvrolijken en een beetje zorgeloos geluk inbrengen. Maar pas op dat u het niet overdrijft - een beetje gaat een lange weg!

 How the colours you choose for your wall art can change your home’s energy

 

Groen

Groen wordt geassocieerd met kracht en frisheid en staat daarom symbool voor de jeugd, de lente van het leven. Dichters noemen het vrolijk. Het is het symbool van hoop en onsterfelijkheid; de figuur van de oude Saturnus of Tijd wordt bekroond met groenblijvend. George Field, Chromatography, 1835-1841

De kleur groen staat synoniem voor groei, een goede gezondheid en algehele positiviteit. Bedenk eens hoe we groen gebruiken in ons dagelijks leven: bij verkeerslichten betekent groen gaan, en in het algemeen is groen een teken dat alles goed en op het goede spoor is.

Groen is ook geliefd vanwege zijn kalmerende, ontspannende eigenschappen, en de verbinding met de natuur kan helpen om een meer bewuste, spirituele sfeer te creëren.

 How the colours you choose for your wall art can change your home’s energy

Blauw
“Hoe dieper het blauw wordt, des te sterker roept het de mens op naar het oneindige, waarbij het in hem een verlangen naar het zuivere en uiteindelijk naar het bovennatuurlijke wekt ... Hoe helderder het wordt, hoe meer het zijn geluid verliest, totdat het in stilte verandert stilte en wordt wit. " - Wassily Kandinsky

Een kleur die vaak wordt geassocieerd met natuurlijke elementen zoals de lucht en het water, blauw kan rustgevend en sereen zijn en zou de hartslag en lichaamstemperatuur verlagen. Het wordt vaak gezien als een niet-bedreigende kleur en een teken van vertrouwen, stabiliteit en betrouwbaarheid. Bedenk eens hoeveel bedrijven die hun betrouwbaarheid willen versterken, blauw gebruiken in hun logo's: Ford, HP, Skype, Facebook om er maar een paar te noemen.

How the colours you choose for your wall art can change your home’s energy

 

Welke emoties en gevoelens brengen uw foto's over? Creëer uw eigen emotie-verhogende illustraties in slechts een paar klikken in onze drukkerij.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd