Lunch bovenop een wolkenkrabber: het waargebeurde verhaal achter de iconische foto

Lunch Atop A Skyscraper: The True Story Behind The Iconic Photo

Het is een van de meest iconische foto's in de geschiedenis, maar niemand kent het verhaal erachter!

Lunch Atop A Skyscraper toont een groep New Yorkse bouwvakkers die terloops een lunchpauze nemen terwijl ze op een balk zitten die hoog in de lucht hangt.

De foto is gemaakt op 20 september 1932 en werd in de loop der jaren een populaire posterafdruk. Een stel arbeiders neemt hun lunchpauze met een prachtig uitzicht over Manhattan. Maar het verhaal bleef nogal controversieel.

Wat was precies het verhaal achter de foto?

Een willekeurig, geïmproviseerd moment, onschuldig vastgelegd op een herfstdag? Niet helemaal zeker. Sommige archivarissen zeggen dat de opname zorgvuldig was gepland als onderdeel van een publiciteitsstunt ...

Wat betreft de locatie in Manhatten, is er ook een misverstand. Mensen denken dat de arbeiders op een balk zitten bij het Empire State Building in Manhattan. Dat blijkt niet correct te zijn, aangezien de arbeiders tijdens de bouw van het Rockefeller Center in werkelijkheid 840 voet boven de grond zitten.

De foto was eigenlijk gepland en gemaakt door professionele fotografen met echte arbeiders als rolmodellen, die bewust poseerden voor de promotie van de bouw van het Rockefeller Center, een nieuwe wolkenkrabber in Manhatten.

Achter een foto zit altijd een waarheid!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd