De iconische V-J-dag op Times Square: het waargebeurde verhaal achter de iconische foto

The photo portrays a U.S. Navy embracing and kissing a stranger—a dental assistant—on Victory over Japan Day ("V-J Day”), Times Square, New York City, 14 August 1945.

Zoveel mensen hebben beweerd de onderwerpen op de beroemde foto te zijn!

De foto is gemaakt door Alfred Eisenstaedt - een spontane "klik" te midden van de grote menigten van Time Square bij de Victory Celebrations, waarmee het einde van de oorlog met Japan in 1945 werd aangekondigd.

De foto toont een Amerikaanse marine die een vreemdeling - een tandartsassistent - omhelst en kust op Victory over Japan Day ("V-J Day"), Times Square, New York City, 14 augustus 1945.

Life Magasine publiceerde de foto meteen en hij ging viraal! Destijds waren "Kusscènes" populair onder fotografen. En in Time Square op V-J-dag, tussen de vele kusscènes, werd deze foto, dit unieke moment en moment in de tijd een populaire afdruk. Helaas had de fotograaf Eisenstaedt niet de tijd om de persoonlijke informatie van zijn onderwerpen vast te leggen. De foto is net ten zuiden van 45th Street gemaakt, kijkend naar het noorden vanaf een locatie waar Broadway en Seventh Avenue samenkomen.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd